20 травня 2018 року БО «100% життя Івано-Франківськ» проведено акцію «100% життя – 100% толерантність», присвячену Всесвітньому дню пам’яті жертв СНІДу

20 травня 2018 року на Вічевому майдані волонтерами благодійної організації «100% життя Івано-Франківськ» за підтримки управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради  проведено акцію «100% життя – 100% толерантність»,  присвячену Всесвітньому дню пам’яті жертв СНІДу.

35 років поспіль щорічно у третю неділю травня прийнято згадувати людей, померлих від цієї хвороби.

Україна досі лишається лідером в Європі за темпами інфікування ВІЛ.  Волонтери БО «100% життя» розповідали перехожим про шляхи поширення ВІЛ-інфекції, способи лікування та життя ВІЛ-інфікованих людей. Аби запобігти розповсюдження ВІЛу молодим людям волонтери безкоштовно роздавали контрацептивні засоби.

На акції було презентовано недавно створений Івано-Франківський осередок Всеукраїнської мережі БО«100 ВІДСТОКІВ ЖИТТЯ», який захищає інтереси ВІЛ/СНІД-позитивних людей та людей з іншими інфекційними і неінфекційними захворюваннями на всіх рівнях державного та суспільного життя, а також надає допомогу, пов’язану із профілактикою, лікуванням і реабілітацією хворих на ВІЛ/СНІД та інші інфекційні й неінфекційні захворювання.

Також організатори та волонтери БО «100% життя» презентували символічне «Дерево життя та толерантності» не тільки як символ пам’яті та вшанування померлих від ВІЛ/СНІД, але й знак толерантності до людей із даною недугою. До створення «Дерева життя та толерантності»  долучились  не байдужі іванофранківці, чіпляючи червоні стрічки на гілки імпровізованого дерева.

Організатори акції стали й учасниками всеукраїнського флешмобу фотографій Fight for Life – «100% життя – 100% толерантності».