В м. Івано-Франківську відбулись заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом

14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом.
Управління охорони здоров’я міської ради є співорганізатором заходів на відзначення цієї події спільно з медичним університетом, департаментом охорони здоров’я, обласним позаштатним ендокринологом.
В місті Івано-Франківську на диспансерному спостереженні лікарів-ендокринологів перебуває понад 7,7 тисяч пацієнтів з цукровим діабетом, з них у 507 хворобу виявлено вперше у цьому році. Проблемою цукрового діабету є його ускладнення – кожен третій пацієнт з цим діагнозом має важкі ускладнення – «діабетична стопа», порушення зору, ураження внутрішніх органів. Все частіше на цукровий діабет хворіють діти – всього на обліку маємо 64 дитини, та ще 3 діток з нецукровим діабетом.
Цукровий діабет – важка і складна патологія, проте нині лікарі закликають – з таким діагнозом треба жити, отримувати від життя усі привілеї і насолоди. Саме для цього в кожному місті чи районі діють «школи» для таких пацієнтів. Діє вона і в місті Івано-Франківську.
Для забезпечення пацієнтів з цукровим діабетом необхідні великі кошти. За попередньою потребою, лише для закупівлі цукрознижуючих препаратів для дітей необхідно на рік 1,1 млн. грн., для дорослих – близько 9,0-12, 0 млн. грн., в середньому – 8,0-9,0 тисяч гривень на рік на 1 пацієнта.