Відбулась прес-конференція з нагоди відзначення Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм

02.04.2019р. відбулась прес-конференція за участю міського голови Р.Марцінківа, керівництва УОЗ, керівників КНП МДКЛ, КНП ЦПМКДД, керівництва Департаменту соцполітики та ІФЦСДМ, батьків і дітей з Громадських організацій «Янголи дощу», «Світанок», «Простір розвитку дітей»з нагоди відзначення Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм.

В нашому місті проживає 30 сімей, де є дітки з аутизмом. Такі діти, а також їхні батьки та рідні як ніхто потребують нашої підтримки та небайдужості до труднощів, з якими вони сикаються кожного дня. Справа в тому, що дитячий аутизм в Україні розцінюється як інвалідність і до таких дітей ставляться як до інвалідів. Це величезна помилка, адже в нашій державі відсутні спеціалізовані навчальні заклади, які володіють методиками навчання дітей із аутизмом, що дають вагомий результат – адаптацію дитини до нормального життя.

Важливу роль відіграє психологічна підтримка сімей, в яких є діти з аутизмом, адже окрім проблем пов’язаних з доглядом за такою дитиною вони ще й переживають психологічні проблеми внаслідок частої відсутності емоційної прив’язаності такої дитини до своїх близьких.