Учні шкіл активно беруть участь в дерматологічних обстеженнях

21 травня лікар-хірург Косметологічна клініка “БРАСС. Здорова Шкіра”за допомогою медичної сестри Івано-Франківської Католицької школи-гімназії св. Василія Великого провів обстеження родимок учнів та працівників закладу.
Оглянуто учнів – 72
Вчителів та працівників – 9.
Виявлено одну підозру на невус Шпіца – надано рекомендації щодо обережного ставлення та спостерігання за новоутвором, а в подальшому при досягненні повноліття – рекомендовано видалити новоутвір в Прикарпатському онкоцентрі.

Також 21.05.2019р. лікарем-дерматологом Косметологічна клініка “БРАСС. Здорова Шкіра” та лікарем-хірургом Міської поліклініки №5  за допомоги медичної сестри ЗОШ №4 обстежено 136 учнів та 6 працівників закладу.
В однієї дитини діагностовано вітиліго. Під час огляду лікарі поінформували дітей про обережне ставлення до сонячної засмаги, про правила догляду за родимками. Також тим дітям, на тілі в яких є більше п’яти родимок, особливо у світлошкірих, рекомендовано хоча б два рази на рік проходити дерматоскопію, уникати травматизації та особливо остерігатися сонячних опіків шкіри.