Відбулось засідання групи експертів з питань відповіді на спалах кору в Україні

25 червня в Івано-Франківську за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України, підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), сприяння департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА відбулось засідання групи експертів з питань відповіді на спалах кору в Україні.
Обговорення відбулось за участю медичного експерта ЮНІСЕФ Катерини Булавінової, міжнародного експерта ЮНІСЕФ Драгослава Поповича, головного спеціаліста з організації педіатричної допомоги населенню ДОЗ ОДА Лариси Підвербецької, експерта з епідеміології ДОЗ ОДА Євгенії Чурпіти, експерта з дитячої імунології ДОЗ ОДА Галини Бенько, начальника управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марії Бойко та головного лікаря ОДКЛ Радислава Котурбаша.
Під час наради було проаналізовано ряд актуальних питань щодо епідемічної ситуації з кору в Івано-Франківській області, стан проведення імунізації серед населення.
Драгослав Попович ознайомив учасників наради з аналізом захворюваності на кір в Україні, а також з результатами проведеного опитування українців щодо важливості імунізації. Як засвідчило опитування, у населення зросла довіра до вакцинації. Однак при цьому в чотирьох областях України великий відсоток мешканців все ще вважають, що краще перехворіти, ніж отримати щеплення.
Окремо фахівці зосередили увагу на підготовці до проведення додаткових заходів вакцинації проти кору.
У ході засідання було обговорено напрямки підвищення кваліфікації медсестер та лікарів з питань вакцинації.
Також фахівці розглянули стратегії подолання кору, рекомендовані ВООЗ та CDC (американською агенцією з інфекційних захворювань), з метою посилення боротьби з цим інфекційним захворюванням. Зокрема, було проаналізовано які саме групи населення треба вакцинувати і скільки для цього потрібно вакцини КПК.