У м. Загреб відбувся Другий Східноєвропейський самміт жінок-кардіологів

Другий Східноєвропейський самміт жінок-кардіологів / Women summit 2019/ знову зібрав у Загребі ( Хорватія) жінок-інтервенційних кардіологів з Хорватії, Сербії, Чорногорії, Словенії, Македонії, Боснії, Болгарії, Румунії, України.

Участь в самміті взяла лікар-кардіохірург Центральної міської клінічної лікарні Лілія Сорохтей. До самміту цьогоріч також приєдналися Dr Fina Mauri з Барселони, одна з активісток, яка найбільше долучилася до впровадження Європейської ініціативи Stent4Life в Каталонії , та Dr Mirvat Al Asnag, директорка катеризаційної лабораторії Королівського військового госпіталю/ KFAFH в м. Джидда, Саудівська Аравія.
Знову чудові лекції, цікаві обговорення спільних проблем і особливостей лікування і профілактики серцево-судинних захворювань у жінок. Програма насичена і цікава: ускладнення коронарних інтервенційних процедур ( Prof. Dr. Sonja Salinger), особливості протікання периферичного атеросклерозу у жінок ( Dr. Mirvat Al Asnag), лікування аритмій ( Prim. Dr. Sc Borka Pezo, інтервенції з приводу вроджених вад у дорослих ( Prof. Dr. Maja Strozzi), радіаційний захист і захист від інших шкідливих факторів при роботі в регтгенопераційній (Prim.Dr. Sc Kristina Maric Bešić) і останні дані по нирковій денервації від єдиного лектора-чоловіка (Prof.Dr Bojan Jelakovic ).