У місті розпочали роботу Пункти обігріву

За різними статистичними даними в Україні нараховується близько 20 тис. осіб без визначеного місця проживання. Безхатьки перебувають на вулицях не з своєї волі, а думка про те, що всі вони алкоголіки і кримінальні елементи, не більше як стереотип. Дуже часто особи без визначеного місця проживання – це люди, котрі стали жертвами аферистів, втратили житло чи роботу або пережили смерть родичів. Тому так чи інакше, всі вони опинилися в складній життєвій ситуації і потребують допомоги.
Найбільш важкий час для людей, які живуть на вулицях – зима.
Влада міста уже зараз почала підготовку до запуску пунктів обігріву для безхатьків. Зокрема, міським головою міста Івано-Франківська видано розпорядження від 10.10.2019 року № 431-р «Про створення стаціонарних та денних пунктів обігріву на території міста».
19.11.2019 року проведено комісійне обстеження стану готовності міських пунктів обігріву до прийому відвідувачів. Комісією оглянуто 5 денних пунктів обігріву відкритих на базі комунального некомерційного підприємства «Центр надання первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради», а також 3 – з можливістю цілодобового перебування на базі приймальних відділень стаціонарних закладів охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради, Будинку нічного перебування.
На всіх пунктах є крісла, столики, в наявності чай, печиво, цукор, одноразовий посуд. Пункти обігріву укомплектовано аптечками з ліками для надання первинної медичної допомоги. В кожному із перевірених приміщень наявні вказівники місця розміщення пунктів обігріву, а також таблички із зазначенням режиму роботи, ведеться журнал обліку відвідувачів. Станом на 19.11.2019 року пункт обігріву, який розміщений на вул. Довга, 42 відвідало 4 особи. Як показала перевірка міські денні та цілодобові пункти обігріву до роботи в умовах різкого погіршення температурних режимів готові.
20 листопада, відбулося засідання комісії техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради на якому заслухано стан готовності пунктів обігріву, зокрема, в закладах охорони здоров’я міської ради, до роботи в зимовий період.
Цілодобові пункти обігріву
1. Комунальне некомерційне підприємство «Центральна міська клінічна лікарня»
вул. Гетьмана Мазепи, 114
Відділення невідкладної та екстреної допомоги
2. Міська клінічна лікарня №1
вул. Матейка, 34
Відділення невідкладних станів
3. Будинок нічного перебування
вул. Млинарська, 2а
Денні пункти обігріву
Години роботи пункту обігріву:
пн.-пт. – з 08.00 до 18.00 год.;
сб. – з 09.00 до 14.00 год.;
нд. – вихідний.
КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги»
1. Структурний підрозділ «Міська поліклініка № 1»
вул. Чорновола, 59а
2. Структурний підрозділ «Міська поліклініка № 2»
вул. Довга, 42
3. Структурний підрозділ «Міська поліклініка № 3»
вул. Франка, 30
4. Структурний підрозділ «Міська поліклініка № 4»
вул. Вовчинецька, 196а
5. Структурний підрозділ «Міська поліклініка № 5»
вул. Привокзальна, 17