В Міському клінічному перинатальному центрі впроваджуватимуть практику підтримки сім’ям, які втратили дитину

Начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко та працівники КНП “Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр” взяли участь у презентації брошури «Прощання з ангелом», організованою ГО «Опіка Ангела».
Опіка Ангела – це організація, створена для підтримки батьків які втратили вагітність або чия новонароджена дитина померла. Проект Опіка Ангела започаткований батьками, які втратили дітей і метою діяльності яких, є запровадження світових практик опіки у пологових відділеннях, забезпечення тривалої підтримки та допомогти сім’ям проходити через найважчий час та навчитися жити далі. Зокрема, переживши втрату дитини в Австрії засновники організації пройшли цілу програму підтримки, яка діє в багатьох країнах західного світу.
Саме для того, щоб показати масштабність та важливість проблеми, навчити персонал медичних закладів розуміти біль від втрати та надавати кваліфіковану підтримку таким сім’ям і була презентована ця книга.
В посібнику розкриті такі теми:
– проживання горя при втраті вагітності та дитини;
– робота з батьками, які переживають втрату;
– мовити про невимовне;
– слова мають значення;
– створення спогадів;
– вагітність після втрати;
– турбота про себе.
Отримати книгу мав можливість кожен охочий, завдяки фінансовій підтримці Urban Space 100.
До слова, працівники КНП “Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр” перейматимуть досвід з метою надання такого виду допомоги та підтримки для сімей.
Контактна інформація ГО «Опіка Ангела»:
https://www.facebook.com/angelscareua/
angelscareua@gmail.com