Тест на доступність

4 грудня 2019 року міський голова Руслан Марцінків разом із керівниками структурних підрозділів міської ради провів акцію «Чиновник у візку». Учасники акції пересувалися містом в інвалідних візках, перевіряючи на доступність банки, аптеки, комунальні установи та інші заклади, переїжджали вулиці у спеціально призначених для цього місцях.

Захід проведений не лише з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, але й з метою перевірки нашого міста на доступність, адже аналогічна акція проходила 3 роки тому.

Випробували також на доступність модульну вбиральню та комунальний автобус. Останні перевірку пройшли успішно. Проте на учасників акції чекали і труднощі, наприклад, на вулиці Курбаса їм на заваді стали припарковані автівки, які не можливо об’їхати, а одна машина взагалі стояла на переході. Міський голова також зауважив, що не зважаючи, на те що центральна частина міста є доступною для людей з інвалідністю, набагато гірша ситуація спостерігається в інших районах міста. Тому нашому місту ще є над чим працювати і розвиватись у сфері доступності.

До слова, Івано-Франківськ став другим у рейтингу доступності, який складений активістами ініціативи Доступно.UA.