Бережіть своє серце!

Дотримання простих заходів боротьби з факторами ризику не лише приведе до суттєвого зниження виникнення інфаркту чи інсульту, але буде сприяти і попередженню виникнення діабету другого типу, деяких видів раку, хронічних захворювань легень.
Прийнято вважати, що серцево-судинні захворювання є «чоловічими» хворобами та хворобами «літніх людей», тому жінки часто недооцінюють свій ризик серцево-судинних захворювань, хоча майже половина з усіх щорічних випадків смерті припадає на жінок.
Для запобігання захворювань серця і судин, перш за все, слід відмовитися від шкідливих звичок.
Наслідками неправильного харчування і низької фізичної активності можуть бути підвищений артеріальний тиск, підвищений рівень глюкози і ліпідів у крові, а також зайва вага і ожиріння, які вказують на підвищений ризик розвитку інфаркту міокарда, серцевої недостатності та інших захворювань серця.
Навіть 30 хвилин помірних фізичних навантажень п’ять разів на тиждень можуть знизити ризик хвороб серця та інсульту. Крім того, рекомендується ввести в раціон якомога більше фруктів і овочів. Фахівці радять зменшити вживання здоби, солодощів, готувати здорову їжу для дітей, обмежити споживання кухонної солі, використовувати маленьку тарілку, споживати їжу невеличкими порціями.
Для збереження свого життя, запобігання різних ускладнень вже існуючих хвороб необхідно вчасно звернутися по допомогу до лікаря, який зможе призначити відповідне лікування. Ні в якому випадку не можна займатися самолікуванням чи приймати ліки лише під час загострення хвороби.
Немає опису світлини.