Впродовж трудової діяльності високе звання і покликання – працювати з людьми і заради людей.

Постанову на продовження Програми медичних гарантій на І квартал 2021 року прийнято
? Затверджено Порядок реалізації Програми медичних гарантій на перший квартал 2021 року. Відповідну постанову (про продовження на перший квартал 2021 року дії постанови №65) прийнято на засіданні Уряду. Прийняття постанови дає право НСЗУ продовжити дію договорів, укладених з партнерами у 2020 році шляхом укладення додаткових угод.
? Фахівці НСЗУ занекоєні тим, що прийнята версія постанови, запропонована МОЗ України, передбачає видатки на І квартал у розмірі, що можуть сягнути 39,7% бюджету Програми медичних гарантій. Це означає, що з 1 квітня?
▪️ або будуть знижені тарифи на медпослуги, нижче рівня 2020 року, що призведе до скорочення штату медпрацівників, збільшення неформальних платежів з кишені пацієнта та зростання соціальної напруги;
▪️ або коштів за Програмою медичних гарантій вистачить до середини липня 2021 року.
Прийнята постанова набуває чинності з дня її опублікування. Щоб не витратити час на очікування, НСЗУ вже сформувала проєкти додаткових угод.
? Сьогодні фахівці НСЗУ надсилатимуть проєкти додаткових угод партнерам для перевірки реквізитів для оплати та виправлення можливих помилок.
Як тільки постанова набирає чинності, НСЗУ починає підпис додаткових угод зі свого боку. До кінця року НСЗУ має встигнути підписати понад 7 000 додаткових угод з медзакладами та з 9 000 аптек. Для цього команда готова працювати у вихідні та на свята.
Джерело: НСЗУ