Е-лікарняні – вже незабаром зміниться система видячі листків непрацездатності

З 01 вересня 2021 року в Україні запрацюють електронні лікарняні ?
Повний перехід усіх медичних закладів країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 01 вересня 2021 року, а до 31 серпня працюватиме перехідна модель впровадження е-лікарняних.
Це означає, що з червня по серпень медичні заклади будуть формувати, як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати паперові листки непрацездатності.
Проте, після переходу на новий процес пацієнтам більше не доведеться бігати в лікарню за паперовим листком непрацездатності, нести його на роботу, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності.
Роботодавці уникнуть паперової тяганини з Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування у процесі оформлення своєму працівнику виплат за лікарняний.
Лікар більше не буде заповнювати жодних бланків, щоб засвідчити непрацездатність людини.
〰️〰️〰️
Команда Академії НСЗУ запустила анімований курс. Перша серія вже доступна на платформі Академії НСЗУ https://youtu.be/6TpLSMH0tJg
Першу серію вже подивились 10 000 глядачів!
? У першій серії курсу ми намагалися максимально просто пояснити, які основні зміни відбудуться у процесі оформлення тимчасової непрацездатності та як правильно лікарю діяти в нових умовах.
? Ви зможете розібратися з тим, хто ж є пацієнтом, хто та на підставі чого може бути визначений як непрацездатна особа, а хто має статус застрахованої особи. І чи може бути одна особа пацієнтом, непрацездатною та застрахованою водночас.
Також у відео наведені приклади, коли ці ролі в одному випадку можуть належати різним особам. І головне, як же відтепер буде відбуватися оформлення електронного листка непрацездатності та хто бере участь у створенні електронного листка непрацездатності. Та, на останок, про особливості оформлення МВТН на різних ланках.
? Реєструйтеся на стрім курсу і чекайте на нові серії про електронний медвисновок про тимчасову непрацездатність.
? Нові серії та інформація по темі буде оновлюватися в навчальному стрімі на платформі, про що всі, хто буде зареєстрований на курсі отримаєте повідомлення на свою електронну адресу.