Міжнародне свідоцтво про вакцинацію та “ковідний” сертифікат: в чому різниця?

 ? “Ковідний” сертифікат зараз розробляється за аналогом цифрового COVID-сертифіката ЄС. “Ковідний” сертифікат планують запустити в липні.
Його можна буде отримати як у цифровій, так і в паперовій формі.
Документ є аналогом цифрового COVID-сертифіката ЄС, який буде свідчити про вакцинацію, негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19.
Документ можна буде отримати в паперовій формі в закладах охорони здоров’я, а в електронній – через “Дію”. Застосунок для цього підтягуватиме інформацію з електронної системи охлорони здоров’я. Детальніше про “ковідний” сертифікат можна прочитати на liga.net https://bit.ly/3glkcuL
? Міжнародне свідоцтво про вакцинацію можна вже отримувати. Це стосується пацієнтів, яких щепили двома дозами вакцини від COVID-19.
Це український документ, який використовується для закордонних подорожей та відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Він свідчить про те, що людина повністю вакцинована проти COVID-19. Його можна отримати лише в паперовій формі в сімейного лікаря чи в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я. Детальніше – на відео https://bit.ly/3guZxDp.