Що покласти до аптечки у відпустку?

Це питання особливо актуально для тих, хто планує відпочинок у місцях, віддалених від великих населених пунктів і де може не бути аптеки взагалі. А також для тих, кому буде незручно шукати аптеку, якщо така необхідність станеться. Тож розповідаємо, що треба взяти з собою.
✅ Ліки, які ви або ваша дитина приймаєте регулярно. Перевірте, чи вистачить їх до кінця відпустки, у разі потреби – докупіть.
✅ Жарознижувальні та знеболювальні. Парацетамол та ібупрофен виконують обидві функції.
✅ Нертутний термометр.
✅ Спреї, краплі та розчини для носа. Нехай у вас буде і сольовий розчин, і судинозвужувальні краплі чи спрей. Допоможуть під час застуди та пересихання слизової в закритих приміщеннях із кондиціонерами.
✅ Засоби від болю в горлі – спреї, таблетки, засоби для полоскання.
✅ Абсорбенти та протидіарейні препарати. Вони є першою допомогою при харчових отруєннях, та протидіарейні препарати.
✅ Антигістамінні препарати – таблетки і мазь. Організм може відреагувати алергією на нову обстановку та їжу.
✅ Краплі для очей та вух.
✅ Сонцезахисний крем із високим SPF.
✅ Засіб проти опіків. Але пам’ятайте, що засоби із декспантенолом не можна одразу наносити на сонячні опіки, вони ефективні лише на стадії загоєння через декілька днів.
✅ Пластирі, бинт, антисептичні засоби.
✅ Засоби для відлякування комах.
✅ Запас масок.
Також радимо проконсультуватись із своїм сімейним лікарем стосовно потрібних ліків. Особливо, якщо мова про дітей чи людей із певними хронічними захворюваннями. Ваш лікар, зважаючи на стан здоров’я і ймовірні ризики, порадить, що краще взяти з собою.