Китайська вакцина CoronaVac виявилася ефективною для дітей від 3 до 17 років

Вакцина від фармкомпанії Sinovac Biotech продемонструвала ефективність проти COVID-19 серед дітей. Підсумки дослідження оприлюднили у журналі The Lancet.

Повідомляється, що після першого етапу клінічних випробувань антитіла виявили у 100% імунізованих дітей. Після другого етапу у 96,8% випадків діти мали антитіла при введенні дози у 1,5 мікрограма. Група дітей, яким ввели дозу у 3 мікрограми мали антитіла у 100% випадків. Зазначається, що антитіла не були зафіксовані у дітей з групи плацебо.

Вчені наголосили, що діти та підлітки добре перенесли імунізацію препаратом CoronaVac, вакцина виявилася безпечною та викликала реакцію гуморального імунітету.

Під час дослідження медики не зафіксували тяжких побічних реакцій. Лише 13% учасників випробування поскаржилися на біль у місці введення вакцини. Також повідомляється, що одна дитина з контрольної групи захворіла на пневмонію. На думку вчених, даний випадок не пов’язаний із щепленням проти коронавірусу препаратом CoronaVac.

Слід зазначити, що дослідження проходило у Китаї за участю 550 дітей у віці від 3 до 17 років. Учасники отримали два щеплення препаратом з інтервалом у 28 днів.

Раніше повідомлялося, що ВООЗ схвалила китайську вакцину CoronaVac. Тепер імунізовані українці зможуть їздити до ЄС з сертифікатом вакцинації.

Нагадаємо, що в Україні стартувала масова вакцинація населення від коронавірусної інфекції. У МОЗ повідомили, що обирати вакцину в Центрах вакцинації не можна. Наразі людей вакцинують китайським препаратом CoronaVac.

Стало відомо, що у Китаї від COVID-19 зробили вже понад мільярд щеплень.