ВООЗ попереджає людство про нові небезпечні мутації коронавірусу: штамів стане більше

Поширення нових і більш небезпечних варіантів коронавірусної інфекції прогнозують у Всесвітній організації охорони здоров’я. Крім того, є побоювання, що нові штами будуть ще більш складними для контролю. Про це під час брифінгу повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

У ВООЗ попереджають про появу нових небезпечних штамів.

Гебреєсус зауважив, що нинішня ситуація з коронавірусною інфекцією у всьому світі свідчить про те, що пандемія не закінчилася. Він додав також, що на планеті можуть виникнути небезпечні штами, раніше невідомі.

У ВООЗ висловлюють стурбованість тим, що в деяких країнах заявляють про завершення пандемії.

«Комітет із надзвичайних ситуацій через COVID-19 висловив стурбованість тим, що пандемію коронавірусу неправильно називають такою, що завершується, тоді як вона ще не закінчилася», – повідомив Гебреєсус.

Він додав, що Комітет із надзвичайних ситуацій попереджає про високу ймовірність появи і глобального поширення нових і більш небезпечних штамів вірусу.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили про перемогу нових мутацій коронавірусної інфекції у перегонах з вакцинами від COVID-19.

Наприкінці червня у Всесвітній організації охорони здоров’я попередили, що восени можливий всесвітній локдаун через поширення штаму «Дельта-плюс», які виявили в Індії.