В Україні в двох регіонах виріс показник щодо динаміки госпіталізацій

Одеська та Тернопільська області не відповідають «зеленій» зоні епіднебезпеки за показником динаміки госпіталізацій. Про це пише видання Слово і діло з посиланням на дані Міністерства охорони здоров’я.

Зазначається, що обидві області, як і інші регіони, наразі знаходяться у «зеленій» зоні карантину.

Станом на 19 липня показник динаміки госпіталізацій в Одеській області складав 50,3%, а в Тернопільській – 88,9%.

За даними МОЗ, станом на 20 липня показник динаміки госпіталізацій  в Одеській області становить вже 50,0%, в Тернопільській – 63,6%. У свою чергу, у Луганській області виріс коефіцієнт виявлення випадків інфікування і становить станом на 20 липня, за даними МОЗ, 4,3% (норма <4%).

У виданні зазначають, що норма рівня загальної кількості госпіталізованих осіб з підтвердженим або підозрою на коронавірус має становити не більше ніж 50%.

Нагадаємо, що в Україні згідно з Дорожньою картою вакцинації від COVID-19 розпочався п’ятий етап. Відсьогодні отримати щеплення можуть всі охочі від 18 років. Тепер не потрібно записуватися на імунізацію через сервіс «Дія».

У Міністерстві охорони здоров’я попереджають про третю хвилі захворюваності коронавірусною хворобою у зв’язку зі стрімким поширенням штаму «Дельта».