Віктор Ляшко визначився із кандидатами на посаду заступників голови НСЗУ

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко 23 липня 2021 р. провів співбесіди з кандидатами на зайняття посади заступників голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Відповідні повноваження делегував йому Кабінет Міністрів України.

Як проходили співбесіди

На дві вакантні посади заступника голови НСЗУ на етапі співбесіди були присутні три кандидати:

  • Тетяна Бойко, директор Департаменту комунікацій та з 16 червня т.в.о. заступника голови НСЗУ;
  • Дмитро Самофалов, директор Південного міжрегіонального департаменту та з 14 липня т.в.о. голови НСЗУ;
  • Анна Фенчак, заступник директора департаменту — начальник управління фінансових гарантій медичного обслуговування Департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ

Відповідно до регламенту в ході співбесіди кожен з кандидатів відповів міністру охорони здоров’я на 3 ключових питання.

Слухання відбулися в присутності представників Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Під час співбесіди проводилася відеофіксація. Відеозапис буде передано протягом 2 робочих днів до Національного агентства України з питань державної служби.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко по завершенню співбесід заслухав коментарі спостерігачів.

Рішення за результатами співбесід

За результатами співбесід міністр запропонує Кабінету Міністрів України призначити на посади заступника голови НСЗУ Анну Фенчак та Тетяну Бойко.

Коментар Віктора Ляшка

«За результатами проведених співбесід запропоную Уряду призначити на посади заступників голови НСЗУ:

Анну Фенчак, яка обіцяє захищати Програму медичних гарантій від будь-яких штормів та мріє реалізувати в Україні універсальний доступ до медичних послуг для всіх, незалежно від статі, місця проживання, рівня статків та інших соціально-демографічних характеристик;

Тетяну Бойко, яка буде налагоджувати комунікацію з регіонами, як з територіальними підрозділами НСЗУ, так і з головними лікарями та органами місцевого самоврядування.

Маю надію, що вже наступного тижня НСЗУ отримає перших офіційно призначених осіб на керівні посади за останні 1,5 року. Правда, з випробувальним терміном, в які потраплять і ті обіцянки із співбесіди на 100 днів роботи (ну добре, трохи більше ніж 100).

Залишилося зробити ще один крок — обрати керівника НСЗУ. Чекаємо на оголошення про початок конкурсу.

А може і не на один. Звернувся до Уряду з проханням ввести до штату НСЗУ посаду ще одного заступника, який буде прицільно опікуватися питаннями цифрової трансформації та розвитку», — пише В. Ляшко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.