Ведення медичних записів пацієнтів з діабетом на амбулаторному рівні

У другій половині 2021 р. за Програмою медичних гарантій почнуть діяти нові норми та правила, які регулюватимуть діяльність лікарів-ендокринологів на амбулаторному рівні у частині ведення пацієнтів з діабетом. Також набуде чинності нова постанова КМУ «Про реімбурсацію лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення». Ця постанова буде основним нормативно-правовим актом, який регулюватиме порядок реімбурсації лікарських засобів для пацієнтів з цукровим та нецукровим діабетом.

Реімбурсація інсулінів

З 1 жовтня 2021 р. за програмою реімбурсації почнуть відпускатися лікарські засоби для пацієнтів з цукровим діабетом, які потребують інсулінотерапії (препарати інсуліну), та для пацієнтів з нецукровим діабетом (десмопресин).

У зв’язку з цим лікарям-ендокринологам важливо розібратися та сформувати комплексне розуміння процесу й основних вимог до коректного ведення електронних медичних записів при веденні пацієнта з діабетом в амбулаторних умовах. Адже якщо лікар створить некоректні медичні записи, то пацієнт не зможе отримати свої ліки вчасно та безоплатно.

Оновлений навчальний курс

16 серпня 2021 р. на платформі Академії Національної служби здоров’я України (НСЗУ) буде оновлено навчальний курс «Ведення медичних записів пацієнтів з діабетом на амбулаторному рівні» у зв’язку з доопрацюванням функціоналу електронної системи охорони здоров’я та додаванням нових важливих змістовних блоків у курсі. З огляду на вищезазначене, усім лікарям-ендокринологам на амбулаторному рівні потрібно обов’язково пройти заплановане навчання за оновленим курсом від Академії НСЗУ.

Завдяки цьому навчальному курсу лікарі-ендокринологи зможуть сформувати комплексне розуміння процесу й основних вимог до коректного ведення електронних медичних записів при веденні пацієнта з діабетом в амбулаторних умовах. Дізнатися, як завдяки дотриманню цих вимог НСЗУ зможе збирати коректні дані щодо ведення пацієнта з діабетом на амбулаторному рівні. А також ознайомитися з оновленим маршрутом хворих на діабет та взаємодією лікарів первинної та спеціалізованої медичної допомоги під час супроводу та лікування таких пацієнтів.

Посилання на форму для реєстрації