На Закарпатті та Чернігівщині вирує «Дельта»-штам

У Закарпатській області виявили вже 37 випадків мутованого штаму коронавірусної інфекції, ще десять зафіксували у Чернігівській області.

Станом на 9 серпня, у Закарпатській області офіційно підтвердили 37 випадків коронавірусної хвороби, викликаної штамом «Дельта». Про це повідомила в. о. директора Центру контролю та профілактики хвороб Галини Сітник, передає Суспільне. За її даними, два випадки зафіксували ще на початку липня. Вік людей, у яких виявили небезпечну мутацію, від 40 до 60 років.

Сітник зауважила, що всі захворілі вже одужали. Серед усіх випадків лише одна людина отримала першу дозу щеплення. За її словами, у половини людей є підтверджений факт подорожей в Росію або Велику Британію.

«У багатьох немає факту подорожей, тобто ми говоримо: від завезених випадків уже йде поширення серед населення області», – сказала Галини Сітник. Вона закликала усіх закарпатців швидше вакцинуватися.

У свою чергу, про наявність випадків «Дельта»-штаму повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус, пише УНН. У регіоні офіційно зафіксували десять заражень небезпечним штамом.

«Якщо ви думаєте, що «ковід» уже в минулому, то мушу вас розчарувати. Він ближче, ніж здається, і ще підступніший», – сказав Чаус.

За його даними, столична референс-лабораторія підтвердила у Чернігівській області 10 випадків коронавірусної хвороби, викликаної штамом «Дельта».

Чаус підкреслив, що наразі ситуація в області під контролем, та закликав людей імунізуватися від коронавірусу.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я дозволили імунізувати проти COVID-19 разом з колективами і родичів співробітників.

Експерти Київської школи економіки стверджують, що необхідно нарощувати темпи вакцинальної кампанії, яка триває в Україні, щоб до кінця року імунізувати 70% дорослого населення.