В Ізраїлі планують розпочати вакцинацію третьою дозою людей від 40 років

В країні хочуть почати імунізувати від коронавірусу бустерними дозами дорослих віком від 40 років через зниження ефективності вакцини у всіх вікових групах. Питання вакцинації більш молодшої категорії громадян поки не розглядають. Про це заявив генеральний директор міністерства охорони здоров’я Ізраїлю професор Нахман Аш.

Нахман Аш зауважив, що в країні часто зустрічаються випадки зараження коронавірусом осіб віком від 40 років і старше з тяжким перебігом хвороби. Тому, на його думку, буде правильно зважити можливість додаткової вакцинації більш молодого населення.

Зазначається, якщо комісія з вакцинації прийме рішення про третю дозу у зазначеній віковій категорії, реалізація нововведення розпочнеться 15 серпня.

Водночас Нахман Аш наголосив, що мінохорони здоров’я не рекомендує вакцинувати бустером всі групи населення. «Вакцинація 40-річних – це перший обережний крок. Відомо, що в старших вікових групах вакцина рятує життя і не має серйозних побічних ефектів. Але серед дітей і підлітків майже немає важкої захворюваності», – сказав він.

У свою чергу, урядова комісія з боротьби з COVID-19 Ізраїлю на тлі стрімкого поширення вірусу SARS-CoV-2 затвердила нові обмеження, які почнуть діяти з 18 серпня, пише РБК.

Зазначається, що нововведення охоплять всі сектори економіки, вони не торкнуться лише великих торгових центрів.

Відтак, при вході на масові заходи ізраїльтяни повинні пред’являти сертифікат про вакцинацію, так званий «зелений паспорт», або документ про одужання від коронавірусу, або тест з негативним результатом.

Нагадаємо, що Уряд України продовжив адаптивний карантин до 1 жовтня 2021 року.

В Сіднеї за дотриманням режиму самоізоляції та карантину стежать військові. Вони разом із співробітниками поліції патрулюють вулиці міста.