Українські медики вперше зможуть проводити комплексну оцінку гемостазу 6 пацієнтам одночасно

В середині серпня компанія «АЛТ» — один із лідерів ринку з постачання сучасних рішень для служби крові та медичних закладів — анонсувала вихід на ринок нового продукту — першого 6-канального аналізатора гемостазу ClotPro. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

«На початку серпня апарат був офіційно зареєстрований в Україні, включений до реєстру Державної служби України з лікарських засобів і контролю за наркотиками і отримав декларацію про відповідність», — йдеться у повідомленні.

Устаткування призначене насамперед для використання в медичних установах, де застосовують інвазивні методи лікування, відділеннях інтенсивної терапії і пологових будинках.

Як відзначає керівник напрямку служби крові та біотехнологій компанії «АЛТ Україна» Андрій Пивовар, апарат ClotPro — останнє покоління аналізаторів, в основі якого лежить метод віскоеластометрії, що дозволяє провести комплексний аналіз показників системи згортання крові. Цей метод вважається золотим стандартом у світовій медичній практиці і включений до протоколів лікування більшості клінік, зокрема для діагностики кровотеч і тромбозів — частих порушень роботи системи згортання крові у пацієнтів з COVID-19.

Крім можливості отримати комплексну оцінку стану гемостазу пацієнта, використання апарату в клінічній практиці також дозволить українським медикам отримувати результати аналізів швидко — протягом 3 хв і в режимі реального часу, що дуже важливо в критичних ситуаціях.

За словами представників компанії «АЛТ Україна», одне з важливих переваг ClotPro — 6-канальність. Тобто апарат розрахований на проведення 6 аналізів для 6 пацієнтів одночасно. Крім цього, на ньому можна проводити 9 тестів — 5 стандартних скринінгових і 4 інноваційних в різних комбінаціях. Для аналізу не потрібно збирати велику кількість крові, тому апарат також підходить для використання в педіатрії.

У компанії відзначають, що передзамовлення апарату вже відкрито, перший ClotPro з’явиться в Україні в середині осені. Де саме він буде встановлений, поки не повідомляється.

Редакція журналу «Український медичний часопис»