У Польщі заявили про початок четвертої COVID-хвилі

У Польщі починається четверта хвиля епідемії коронавірусної інфекції. Про це заявив в ефірі Polskie Radio керівник канцелярії глави уряду Міхал Дворчік, який відповідає за реалізацію програми вакцинації в країні, передає УНН.

У Польщі заявили про початок нової хвилі COVID-19. Фото Polskie Radio.

«Четверта хвиля вже починається»,– сказав Дворчік. За його словами, згідно з моделями, які обговорюють на зустрічах урядової групи кризового управління, нова хвиля набиратиме силу у вересні-жовтні.

Він підкреслив, що уряд Польщі підготував декілька сценаріїв, в тому числі пов’язаний з введенням обмежувальних заходів на місцевому рівні в залежності від кількості осіб, що інфікувалися, та рівня вакцинації в окремих регіонах. Однак, за словами Дворчіка, поки не прийнято ніяких конкретних рішень. Він підкреслив, що вони прийматимуться у залежності від розвитку епідситуації в країні.

У свою чергу, прем’єр-міністр Республіки Польща Матеуш Моравецький сповістив, що школи країни отримають від уряду захисні маски для обличчя, дезінфікуючі засоби та інші засоби захисту від COVID-19, щоб забезпечити безпечне повернення до очного навчання протягом нового навчального року.

«Свіжі запаси дезінфікуючих засобів, масок для обличчя та різних засобів індивідуального захисту будуть відправлені в 32 000 шкіл по всій країні з Державного агентства стратегічних резервів», – оголосив прем’єр-міністр.

Станом на 26 серпня, у Польщі за минулу добу виявили 251 новий випадок коронавірусної хвороби і ще три смерті. Загальна кількість випадків у країні з початку пандемії досягла 2 887 485 осіб.