У США число нових випадків захворювання дітей на COVID-19 досягло зимового рівня

У Сполучених Штатах кількість щотижневих випадків інфікування дітей коронавірусом вперше з початку лютого перевищила 100 тисяч. Сплеск дитячої захворюваності на коронавірус також призвів до рекордної кількості госпіталізацій. Про це повідомляє видання WebMD.

Фото з сайту WebMD.

За даними Американської академії педіатрії (ААР) та Асоціації дитячих лікарень (CHA) таке зростання захворюваності зафіксували вперше з початку лютого.

Повідомляється, що збільшення числа зареєстрованих випадків на 29% в порівнянні з попереднім тижнем призвело до того, що кількість нових випадків COVID-19 серед дітей з 6 по 12 серпня перевищила 121 тис.

Зазначається, що сплеск захворюваності на коронавірусну інфекцію серед дітей також призвів до рекордного числа госпіталізацій і нестачі дитячих ліжок у відділеннях інтенсивної терапії в деяких штатах.

За інформацією ААР та CHA, у порівнянні з даними 18-24 червня, коли щотижневий підрахунок становив всього 8 447 випадків коронавірусу серед дітей, показник у 121 тис. випадків є на 1 400% більшим.

Повідомляється, що у Сполучених Штатах минулого тижня (з 10 по 16 серпня) понад 402 тис. дітей у віці від 12 до 15 років отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, а тижнем раніше – 411 тис. дітей.

Понад 10,9 млн дітей у віці від 12 до 17 років в країні отримали хоча б одну дозу щеплення проти коронавірусу, а 8,1 млн дітей у цій групі були повністю вакциновані. За даними CDC COVID Data Tracker, у США серед дітей у віці 12-15 років 44,5% отримали хоча б одну дозу вакцини та 31,8% мають дві дози щеплення від коронавірусної інфекції; серед осіб 16-17 років одну дозу отримали 53,9%, а дві – 42,5%.

У ААР та CHA повідомили, що з початку пандемії у США виявили 4,4 млн випадків COVID-19 серед дітей або 14,4% від усіх зареєстрованих випадків захворювання.

Нагадаємо, що у Сполучених Штатах зростає кількість госпіталізацій дітей через штам «Дельта» – в країні минулого тижня було госпіталізовано близько 1,8 тис. дітей з COVID-19.

Раніше стало відомо, що ВООЗ заявили про необхідність додаткових доказів використання вакцин проти COVID-19 у дітей.

Також повідомлялося, що у США з осені почнеться ревакцинація всього населення від коронавірусу.