МОЗ розпочинає наймасштабніші зміни у системі охорони здоров’я

Міністерство охорони здоров’я у межах програм президента України «Велике Будівництво» та «Здорова Україна» розпочинає процес розбудови великих обласних дорослих та дитячих клінічних лікарень.

«Беремося за наймасштабніші зміни в сфері охорони здоров’я України за всі роки незалежності», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Ми прагнемо забезпечити доступ до якісних та безпечних медичних послуг та високоточної медицини для кожного українця. Міністерство охорони здоров’я змінює підхід до оснащення лікарень та оновлює обладнання відповідно до європейських стандартів. Як це і передбачає стратегія людського розвитку», — наголосив  В. Ляшко.

Коли запрацюють лікарні

У 2023 р. кожна область буде спроможна самостійно проводити ургентні та складні операції, надавати першокласну екстрену допомогу, зберігати більше життів.

Нагадаємо, що вже розпочалося будівництво обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську. Цей медичний заклад не лише підвищить рівень охорони здоров’я в Донецькій обл., а й забезпечить якісною високоспеціалізованою медичною допомогою мешканців прилеглих територій Луганщини та Харківщини. Проєкт передбачає створення в лікарні потужного консультативно-діагностичного підрозділу, оснащеного високоточним медичним обладнанням, розрахованого на 600 відвідувань за зміну. Стаціонарну допомогу планують надавати в умовах 19 відділень із загальним фондом 600 ліжок.