Дослідження: двічі щепленні рідше хворіють тривалим COVID

Вакцинація проти коронавірусної інфекції в два рази знижує ймовірність пересення тривалого ковіду у осіб, які щепилися двічі. Про це заявили вчені з Королівського коледжу Лондона.

Дослідження показало, що госпіталізації серед людей, які повністю імунізовані від коронавірусу, зменшуються на 73%, а ймовірність серйозних симптомів була знижена на 31%.
Науковці вивчили дані понад 2 млн людей, які проходили тест на коронавірус в період з 8 грудня 2020 року по 4 липня 2021 року.

Зазначається, що близько 6 030 людей отримали тест з позитивним результатом після 14 днів після першої вакцинації. В той час як 2 370 повідомили про позитивний результат не менше ніж через сім днів після другої дози.

Також, вчені виявили, що найбільш поширені симптоми, серед яких втрата нюху, кашель, лихоманка, головний біль і втома, переносилися після вакцинації легше.

Крім того, дослідники запевняють, що у повністю імунізованих людей у два рази менше шансів отримати множинні симптоми в перший тиждень хвороби.

Слід зазначити, що науковці з’ясували, що передача вірусу SARS-CoV-2 найбільш імовірна за два дні до і через три дні після появи симптомів захворювання.