QR-код, 100% вакцинація персоналу: нововведення від МОЗ під час карантину

У Міністерстві охорони здоров’я пропрацьовують нові карантинні правила, які включатимуть привілеї для вакцинованих. Зокрема, за наявності ковідного сертифіката, люди зможуть відвідувати кафе та ресторани навіть при «червоному» рівні, пише РБК з посиланням на головного державного санлікаря України Ігоря Кузіна.Повідомляється, що у разі введення нового локдауну, він буде менш жорстким. Зокрема, можуть дозволити працювати бізнесу, а українцям дозволять відвідувати заклади громадського харчування, однак лише за наявності COVID-щеплення.

Як пише видання, нові норми, за словами головного санлікаря, вже розробляються і будуть прийняті найближчим часом.

«Зараз розробляється проєкт постанови Кабміну. Сподіваємося, що на цьому, або на початку наступного тижня він вже буде прийнятий», – висловив сподівання Кузін. Він зауважив, що розглядаються більш полегшені норми роботи для бізнесу. Крім того, за новими правилами, особам, які повністю вакцинувалися і мають внутрішній ковідний сертифікат, буде дозволено відвідувати кафе та ресторани.

У свою чергу, заклади громадського харчування зможуть працювати навіть у «червоній» або «помаранчевій» зонах, якщо в них буде 100% імунізований персонал.

Крім того, зміниться норма на обмеження кількості посадкових місць, якщо відвідувачі будуть вакциновані.

При відвідуванні закладу в «червоній» зоні потрібно буде пред’явити на вході QR-код.