В Італії вводять обов’язкову COVID-вакцинацію для всіх працівників

Країна стала першою у Євросоюзі, де планують запровадити обов’язкові щеплення проти коронавірусної інфекції для працівників всіх галузей. Для тих, хто відмовиться вакцинуватися, передбачені штрафи. Про це пише Corriere della Sera.Італійців, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу, не будуть звільняти, але для них введуть штрафи. Зазначається, що «зелені перепустки» про обов’язкове COVID-щеплення вимагатимуть в Італії з 15 жовтня.

Працівники всіх галузей для роботи мають отримати відповідні документи про вакцинацію.

Державні та комерційні компанії будуть призначати відповідального за перевірку «зелених перепусток». Співробітників, які їх не матимуть, планують штрафувати, але не звільняти.

В країні штраф за відсутність документа про вакцинацію становитиме від 400 до однієї тисячі євро. Зазначається, що людина, яка пред’явить фейковий документ, буде сплачувати більший штраф.

В Італії роботодавець має право призупинити контракт з працівником без виплат і компенсації, якщо він не буде приходити на роботу протягом п’яти днів через відсутність «зеленої перепустки».

Нагадаємо, що в Італії з чоловіка стягнули штраф 400 євро у кафе – у нього не було COVID-паспорта або ПЛР-тесту з негативним результатом.

Раніше стало відомо, що у Франції ввели обов’язкову вакцинацію для медиків. Всі медичні працівники мають показати роботодавцям довідки про COVID-щеплення. Якщо документа немає – медика відсторонять від роботи.