Як і де отримати консультацію ендокринолога?

Едокринолог – це лікар, який проводить діагностику, профілактику і лікування патологій ендокринної системи. Ендокринолог лікує захворювання щитовидної залози, цукровий та нецукровий діабет тощо.
З 1 жовтня безоплатні ліки та інсулін для пацієнтів із нецукровим та цукровим діабетом можна отримати лише за електронним рецептом. На основі плану лікування, внесеного ендокринологом в електронну систему охорони здоров’я. Тож нагадуємо, де отримати безоплатну консультацію ендокринолога ?
? Консультація та огляд ендокринолога безоплатні у будь-якій поліклініці, яка має договір із НСЗУ за пакетом амбулаторної медичної допомоги. Знайти такі лікарні допоможе дашборд https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts. Для цього оберіть у фільтрі “Напрям” назву “Амбулаторні послуги загального профілю”. На дашборді є контакти усіх лікарень. Також адресу та контакти найближчих медзакладів надасть оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Але інформацію, чи працює у цій конкретній поліклініці ендокринолог, необхідно з’ясувати безпосередньо у лікарні.
? Для первинної консультації у ендокринолога потрібно електронне направлення сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Для пацієнтів із встановленими хронічними захворюваннями звернення до свого лікуючого лікаря-ендокринолога можливе без направлення.
? Нагадуємо, що після того, як ендокринолог склав план лікування та виписав перший електронний рецепт, пацієнт із нецукровим або цукровим діабетом може самостійно прийняти рішення. До кого звертатись за повторним електронним рецептом та спостереженням за станом здоров’я – до лікуючого лікаря-ендокринолога чи сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.