Єдиний підхід до визначення розміру заробітної плати керівника закладу охорони здоров’я: що пропонує МОЗ України

Єдиний підхід до визначення розміру заробітної плати керівника закладу охорони здоров’я: що пропонує МОЗ України?
 
? У комунальному некомерційному підприємстві організація оплати праці та створення умов праці належить до сфери договірного регулювання і здійснюється на основі системи колективних договорів, галузевої та відповідних регіональних угод, тощо.
 
? МОЗ України оприлюднило проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 травня 1999 р. №859 та додатку 3 до Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій».
 
Проєктом постанови пропонується уточнити категорію працівника основної професії, від якої проводитиметься розрахунок посадового окладу керівника. Це дозволить визначити єдиний підхід до визначення розміру заробітної плати керівника закладу охорони здоров’я.
 
Згідно з проєктом постанови, розмір посадового окладу керівника закладу охорони здоров’я забезпечує співвідношення між середньою заробітною платою медичних працівників та не може перевищувати розмір середньої заробітної плати медичних працівників підприємства більше ніж на 60%❗️
 
Також надавач медичних послуг зобов’язаний протягом строку дії договору відповідно до законодавства:
▪️ забезпечувати розрахунок справедливого співвідношення між заробітними платами медичного персоналу та керівного складу закладів охорони здоров’я, диференціацію заробітної плати з урахуванням обсягів, складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника;
▪️ вжити заходів щодо підвищення заробітної плати працівників згідно з відповідними нормативно-правовими актами;
▪️ вжити заходів щодо перегляду та вдосконалення колективно-договірного регулювання трудових відносин і соціально-економічних інтересів медичних працівників, зокрема стосовно оплати праці, режиму роботи, часу відпочинку, безпечних умов праці, соціального захисту.
 
? З проєктом постанови КМУ можна ознайомитися за посиланням: cutt.ly/1EUK3Pj