Діагностика COVID-19: Уряд планує додатково виділити 150 млн. грн.

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству охорони здоров’я підготувати та подати проєкт акту щодо розподілу 150 млн грн для забезпечення потреби закладів охорони здоров’я, які проводять попередню діагностику COVID-19, розхідними матеріалами для діагностики коронавірусної хвороби.

Із відповідною пропозицією до Кабміну під час засідання 6 жовтня 2021 р. звернувся міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він пояснив, що ці кошти потрібні на закупівлю експрес-тестів на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 та наборів для відбору біоматеріалу методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Коментар Віктора Ляшка

«Дельта-штам коронавірусу поширюється значно швидше, ніж базовий штам, відповідно, ми маємо оперативно реагувати — відслідковувати та перевіряти контактних осіб. Доступ до тестування має бути розширено», — зауважив міністр охорони здоров’я В. Ляшко.

Йдеться про кошти за бюджетною програмою «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Проєкт акту щодо розподілу бюджетних коштів, підготовлений Міністерством охорони здоров’я та Міністерством фінансів, мають винести для розгляду на черговому засіданні Кабінету Міністрів.