У Харківській області посилять карантин, у Мелітополі критична ситуація з захворюваністю на COVID-19

Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зобов’язала Харківську ОДА посилити протиепідемічні заходи в регіоні, повідомляє Урядовий портал.

Очільник МОЗ Віктор Ляшко зауважив, що на початку поточного тижня на Харківщині спостерігалося погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус, але її вдалося стабілізувати.

За словами Міністра, в регіоні перевищували два показники – кількість позитивних тестів та кількість госпіталізацій. Він підкреслив, що в області збільшили кількість тестувань, а також додали нові лікарні з ліжками, під’єднаними до кисню., що дозволили вивести регіон з ознак, перевищення яких дозволяє встановлювати «червону» зону карантину.

Ляшко зауважив, що ситуація все одно залишається напруженою, тому Комісія зобов’язала владу Харківської області посилити карантинні обмеження.

Критична ситуація склалася також у Мелітополі Запорізької області. У місті стрімко зросла кількість інфікованих. Як повідомляє ТСН, інфекційна лікарня заповнена ковідними хворими.

Одна з медпрацівниць закладу повідомила, що палати в лікарні змішані – через нестачу місць немає окремих жіночих і чоловічих.  «На першому поверсі в нас лежать пацієнти, яких прирівнюють до реанімаційних, оскільки у реанімації для всіх місць у нас не вистачає», – повідомила вона.

За даними видання, станом на 7 жовтня, в інфекційному шпиталі в Мелітополі перебуває 280 пацієнтів, загалом у місті COVID-19 підтверджено в двох тисяч мелітопольців.

Від 7 жовтня у місті значно посилили протиепідемічні заходи. Так, автобуси виходять на маршрути з 6-ї до 9-ї ранку та з 16-ї до 19-ї ввечері. У транспорт пускатимуть лише за наявності документу про щеплення або довідки з негативним результатом ПЛР-тестування, виняток для неповнолітніх.

Також у місті заборонена робота всіх дитячих розважальних закладів, скасовані масові заходи, заклади громадського харчування можуть працювати тільки за 100-відсоткової вакцинації працівників, чиновникам рекомендовано спілкуватися з відвідувачами за попереднім записом.