НСЗУ збільшить витратити на лікування пацієнтів з онкологією у 2022 році

Національна служба здоров’я України планує у наступному, 2022 році, підвищити тарифи на медпослуги на лікування онкологічних захворювань. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови НСЗУ Анна Фенчак.«У 2022 році планується підвищити тарифи на медичні послуги з лікування онкологічних хвороб. Ця галузь залишиться пріоритетною», – сказала вона.

Повідомляється, що у 2022 році тариф за радіологічне лікування зросте на 16,5 тис. грн – до 53 тисяч. А за лікування пацієнта з онкогематологічними захворюваннями тариф збільшиться на 23 тис. грн – до 77 тисяч з 54 тисяч. Тариф за хімієтерапевтичне лікування становитиме від 38 тисяч грн до 135 тис. грн за лікування дітей.

Крім того, в Національній службі здоров’я України пообіцяли тримати фокус на ранньому діагностуванні онкологічних хвороб. Пріоритетними залишатимуться пакети медичних послуг з ендоскопічних досліджень та мамографії в групі підвищеного ризику.

Всього у наступному році на Програми медичних гарантій у 2022 році планують витратити 157,5 мільярдів гривень, що на 34 мільярди більше, ніж бюджет у цьому – 123,5 млрд грн.

Слід зазначити, що торік Україна посіла друге місце в Європі за темпами поширення раку.

Нагадаємо, що науковці з Міжнародного агентства з вивчення раку (IARC) зробили прогноз – до 2070 року захворюваність усіма типами раку в сукупності подвоїться в порівнянні зі статистикою 2020 року.