Дієтолог-кардіолог Мішель Рутенштейн пояснила: «Якщо хтось зосереджується на всьому, що йому потрібно виключити, у нього може виникнути дефіцит поживних речовин, що негативно позначиться на здоров’ї серця».
В основі рекомендації AHA увійшли такі вимоги для здорового харчування серця:
- Відрегулюйте споживання та витрати енергії для досягнення та підтримки здорової маси тіла.
- Їжте багато та різноманітних фруктів та овочів.
- Вибирайте цільнозернові продукти.
- Вибирайте здорові джерела білка: переважно рослини, регулярно вживайте рибу та морепродукти, а також знежирені або знежирені молочні продукти. Якщо ви віддаєте перевагу м’ясу або птиці, вибирайте нежирні нарізки та необроблені форми.
- Використовуйте рідкі рослинні олії, а не тропічні олії, такі як кокосова та пальмова, та частково гідрогенізовані жири.
- Вибирайте продукти з мінімальною обробкою замість продуктів із високим ступенем обробки.
- Зведіть до мінімуму споживання напоїв та продуктів з додаванням цукру.
- Вибирайте та готуйте продукти з невеликою кількістю солі або без неї.
- Якщо ви не вживаєте алкоголю, не починайте; якщо ви вирішите вживати алкоголь, обмежте його споживання.
- Дотримуйтесь цього посібника незалежно від того, де готується чи споживається їжа.
Нагадаємо, що американські науковці виявили, що вживання їжі за часом харчування може покращити метаболічне здоров’я.