МОЗ затвердило форму довідки для протипоказань до COVID-вакцинації

Міністерство охорони здоров’я затвердило форму документа, який лікар буде видавати пацієнтам з тимчасовими або постійними протипоказами до CCOVID-щеплення. Про це відомство повідомило у своєму телеграм-каналі.
МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до COVID-вакцинації.

«Відповідну форму (https://cutt.ly/ATrWkmP) № 028-1/о «Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та інструкцію (https://cutt.ly/DTrWv3z) щодо її заповнення було затверджено наказом МОЗ № 2394 від 2 листопада 2021 року», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що форма № 028-1/о заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров’я пацієнта з урахуванням критеріїв, які визначаються відповідно до інструкцій до застосування вакцин, рішень НТГЕІ та  «Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16 вересня 2011 року № 595, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2011 року за № 1159/19897 (у редакції наказу МОЗ від 11 жовтня 2019 року № 2070).

Слід зазначити, що МОЗ лише нещодавно визначилося з переліком проти показів до вакцинації від COVID-19. У відомстві тоді зауважили, що основні рекомендації вже неодноразово розглядалися і приймалися відповідними рішеннями, але наразі є уточненими, оновленими та мають відповідний термін дії.

Нагадаємо, від сьогодні,  8 листопада мають відстороняти від роботи працівників, які увійшли до низки професій, що підлягають примусовій протиковідній вакцинації.  Слід зазначити, що до цього списку також увійшли співробітники, які працюють дистанційно. Відстороненим працівникам не будуть сплачувати заробітну плату, а також не оплачуватимуть лікарняний під час відсторонення від роботи через відмову від COVID-вакцинації.