21 грудня 2021 року відбулося засідання Колегії Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради

Серед питань, які обговорювалися на Колегії:

  1. Стан надання медичної допомоги дітям, жителя Івано-Франківської МТГ, з хронічними в тому числі орфанними захворюваннями.
  2. Стан онкодопомоги дорослому населенню в закладах охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради.
  3. Стан виконання обсягів рутинної імунізації дитячого та дорослого населення за 11 місяців 2021 року.
  4.  Аналіз фінансово-економічних показників діяльності закладів охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради.

Начальниця Управління охорони здоров’я  міської ради Марія Бойко розповіла про можливі зміни у роботі закладів охорони здоров’я у 2022 році відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я України.

Начальниця структурного підрозділу  “Міська дитяча поліклініка” комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної  допомоги   Івано-Франківської міської ради»  Олександра Любінець, доповідаючи про стан надання медичної допомоги дітям, наголосила, що захворюваність серед дітей 1-го року життя зростає. “На першому місці – хвороби органів дихання, на 2-му місці – хвороби ока, на 3-му- хвороби органів травлення”- говорить О. Любінець.

Доповідали також Оксана Романська, заступник директора з медичної частини комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної  допомоги   Івано-Франківської міської ради» та Христина Скаб’як, заступник директора з медичної частини комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медичної   допомоги   Івано-Франківської міської ради».

Заключним питанням було обговорення стратегії розвитку закладів охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради на 2022 рік, де всі члени Колегії спілкувались про виклики, ризики та перспективи розвитку.