МОЗ та «Коаліція за вакцинацію» запустили проєкт зі щеплення від COVID-19 літніх мешканців віддалених населених пунктів

Протягом січня – березня 2022 року Міністерство охорони здоров’я України та Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію», у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ України, за підтримки Фундації «Кока-Кола» реалізують проєкт з вакцинації проти COVID-19 мешканців віддалених населених пунктів України.

В рамках проєкту «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні» мобільні бригади працюватимуть у семи західних областях України – Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій. Увага буде сконцентрована на населених пунктах, де показники охоплення вакцинацією серед людей у віці 60+ найнижчі.

В Івано-Франківській області до проєкту залучаються 6 ОТГ, зокрема, 20 віддалених населених пунктів. Загальна кількість запланованих виїздів в лютому – 53.

Графіки виїздів мобільних бригад в кожній області в рамках проєкту з вакцинації проти COVID-19 мешканців віддалених населених пунктів України можна побачити тут

Захист населення від COVID-19 – це спільна відповідальність національної та місцевої влади, медичної спільноти та громадськості. Тому завдяки адвокаційній роботі ГС «Коаліція за вакцинацію» до інформаційної підтримки мобільних бригад у важкодоступних населених пунктах долучаються голови ОТГ, старости та інспектори сіл. Вони будуть використовувати всі доступні форми інформування населення про візит вакцинальної бригади (оголошення в людних місцях, вайбер-чати, збори громади тощо).

Проєкт має на меті захистити насамперед осіб віком від 60 років, які знаходяться в групі медичного ризику, маломобільних осіб та членів їхніх сімей. Очікується, що його реалізація допоможе наблизити рівні охоплення вакцинацією  проти COVID-19 осіб у віці 60+ у залучених населених пунктах до показника не менш ніж 60%.