Віктор Ляшко: МОЗ доставило ліки до постраждалої від окупантів Охтирки

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав з робочим візитом Сумщину. Керівництво МОЗ доставило ліки, витратні матеріали та медичні вироби до постраждалої від російських окупантів Охтирки.

За словами міністра охорони здоров’я, нині в Охтирці, яка героїчно тримала удар ще з перших днів російського вторгнення, медична система продовжує працювати без збоїв.

«Пів року тому відкривав в Охтирці Сумської області приймальне відділення. Обговорювали плани розвитку та підняття заробітних плат для медиків. Сьогодні побачив іншу Охтирку. Сьогодні Охтирка — місто-герой. І всі хто там — герої: військові, міський голова, медичні працівники, комунальники, лісники та звичайні мешканці міста. Велика подяка всім за їх працю, і щира гордість за роботу медичної системи! Системи, яка в цих, надскладних, умовах не дала збій», — зазначив Віктор Ляшко під час візиту до Охтирської центральної районної лікарні.

За словами очільника МОЗ, попри масштабне російське вторгнення медзаклад продовжує функціонувати та надає пацієнтам всі необхідні послуги. Зокрема, активно використовується потужний апарат КТ, який лікарня отримала восени минулого року.

Також кожен медичний працівник, який протягом останнього місяця героїчно працював в надважких умовах, під постійними обстрілами та сиренами, отримав заробітну плату, встановленою урядом на початку року.

У рамках візиту міністр перевірив і наявність в аптеках ліків першої необхідності. Нині деяких позицій, обіцяних дистриб’юторами, ще немає на полицях в аптечних закладах. Тому керівництвом міністерства ухвалено ряд рішень, аби вже в понеділок на Сумщині пацієнти могли придбати необхідні ліки, зокрема й препарати тиреоїдної групи.