Віктор Ляшко: Обстріли закладів охорони здоров’я — цілеспрямоване руйнування лікарень

Обстріли закладів охорони здоров’я — цілеспрямоване руйнування лікарень. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час робочої поїздки на Миколаївщину.

«Усі обстріли лікарень — це не випадкові пошкодження, а цілеспрямоване руйнування закладів, які надають медичну допомогу. У цьому вся сутність “другої за величиною”, а насправді, першої за своєю терористичною сутністю російської армії», — зазначив міністр.

Також під час зустрічі з медичними працівниками регіону обговорили роботу закладів охорони здоров’я в умовах воєнного стану. Зокрема, мова йшла про забезпеченість медичних закладів необхідними медикаментами і витратними матеріалами, а також про виплати заробітної плати медикам.

Так, за словами Віктора Ляшка, українська система охорони здоров’я працює та продовжує модернізуватися навіть в умовах війни. А медичні працівники роблять все для того, щоб життя пацієнтів були врятовані.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення армії рф російські терористи обстріляли 347 лікарень, з яких 38 знищено вщент.