Заступниця міністра охорони здоров’я відвідала у Польщі громадян України, які постраждали від війни з рф

Заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак разом із бурмістром дільниці Біляни у Варшаві Гжегожем Петручуком відвідали українських громадян, які через військову агресію рф змушені були шукати притулок у Республіці Польща. Це українці з різних міст і областей нашої країни: Харківщини, Київщини, Сум і Краматорська та інш.

Як відомо, Харківська область та весь схід України постійно зазнають ударів з боку російської загарбницької армії. У регіонах зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджена більшість лікарень. Саме тому люди просто вимушені тікати та рятувати дітей і свої життя.

«Українці, які наразі перебувають під тимчасовим захистом Республіки Польща, мають всі можливості впоратися з труднощами та отримати найнеобхідніше для життя. Тут наші люди отримують таке важливе медичне страхування і медичну допомогу у профільних спеціалістів, а також всі необхідні щеплення. Гостинні поляки діляться житлом, продуктами харчування та одягом. І ми безмежно вдячні польському народові та владі за таку велику підтримку і справжню дружбу», — зазначила Ірина Микичак.

Також у ході візиту заступниця міністра відвідала початкову школу №247 у Варшаві, де є два класи з українськими дітьми. Важливо, що наші діти одночасно разом із навчанням у польській школі мають змогу продовжувати отримувати освіту й в українських школах дистанційно.

Спортивний центр дільниці Біляни є місцем тимчасового перебування для українських біженців, де люди знаходяться по кілька днів. Далі вони отримують прихисток у сім’ях поляків. Окрім проживання, люди також отримують все необхідне для життя: допомогу з транспортом, роботою, медициною, правовим статусом, а також, звісно, психологічну підтримку.

Висловлюємо подяку польській громаді за допомогу у боротьбі за незалежність України та вагому підтримку українців у трагічний момент.