Німеччина продовжує направляти вантажі з гуманітарною допомогою

МОЗ України активно співпрацює з країнами Європи, аби забезпечити підтримку українським громадянам.

Так, днями українська делегація у складі заступниці міністра охорони здоров’я України Ірини Микичак, директорки Львівського медичного коледжу Лесі Вовк та завідувача кафедри патанатомії НМУ ім. О. Богомольця професора Сергія Гички на запрошення землі Бранденбург відвідали Потсдам. Представники МОЗ України передали подяку усій громаді та колегам з групи клінік Ернст фон Бергман за підтримку в боротьбі з російськими окупантами.

Під час візиту відбулася важлива зустріч із главою уряду землі Бранденбург Дітмаром Войдтке, міністром охорони здоров’я Урсулою Ноннемахер та міністром фінансів Катрін Ланге.

Теплим і дружнім було спілкування з представниками команди групи клінік Ернст фон Бергман. Під час зустрічі виступали обербургомістр Потсдама Майкл Шуберт та керівники клініки. Від початку загарбницької війни проти України за ініціативи директора дитячої лікарні Томаса Ерлера німецькі колеги багато працювали поза звичайним робочим часом, проводили акції з залучення допомоги для українських лікарень.

«Україна стоїть на шляху до свого європейського вибору та свободи, і ми вдячні нашим німецьким друзям за щиру підтримку та допомогу у складний час нашої боротьби за Україну і за Європу. Українцям, які знайшли захист у Потсдамі допомагають впоратися з труднощами та отримати найнеобхідніше для життя. Місто є столицею федеральної землі Бранденбург, де активно приймають українських громадян та надають їм  допомогу.

З перших днів військової агресії рф проти України колектив однієї з найбільших клінік у регіоні — Інноваційної спеціалізованої клініки Ернста фон Бергмана в Потсдамі — активно та злагоджено організовує  спільно з мерією акції й збір коштів та вантажів для зміцнення української медицини. Кількарічна професійна співпраця українських і німецьких колег переросла у потужну підтримку України у боротьбі за свободу», — зазначила Ірина Микичак.

Наразі з Потсдама надійшло вже чотири великих гуманітарних вантажі до України з дороговартісними медикаментами,  медичним обладнанням, зокрема портативні рентген-апарати та апарати ультразвукової діагностики, хірургічний інструментарій тощо. Все аби підтримати наших сміливих і відважних медиків, які героїчно продовжують стояти на медичному фронті. На даний час вартість надісланої допомоги перевищує 500 тис. євро.

Також Ірина Микичак розповіла німецьким партнерам про участь Міністерства охорони здоров’я у формуванні великого Національного плану відновлення України, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським. Від імені міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка запросила учасників зустрічі до співпраці у проєктуванні й розбудові сучасних українських лікарень, а також до партнерства лікарень і медуніверситетів,  інвестування коштів у виробництво медичного обладнання і засобів реабілітації в Україні.

Окремий акцент усіх зустрічей був на підтримці вступу України до Євросоюзу.

Міністерство охорони здоров’я України висловлює подяку громаді землі Бранденбург за допомогу у боротьбі за незалежність України та вагому підтримку українців у трагічний момент.

Разом — переможемо!