«Почну з понеділка», «зараз не на часі», «перенесу це на кращі часи» — упізнали свої думки ❔

Це типові ситуації та переживання людей, які відкладають усі справи «на потім».
Синдром відкладеного життя — стан постійного очікування кращого часу для щасливого життя. Ми схильні вважати, що коли закінчиться війна, ми почнемо відпочивати, піклуватись про здоров’я, а тривога або панічні атаки пройдуть самі собою…
Ознаки цього синдрому:
???? Ви живете в майбутньому. Подумки в очікуванні закінчення війни, повернення додому. При цьому ви не помічаєте, як минають дні та місяці.
???? Ви відчуваєте, що постійно чогось не вистачає для досягнення цілей.
???? Ви в очікуванні вдалого моменту та періодично відкладаєте справи.
???? Ви відкладаєте чи забороняєте собі насолоджуватися приємними моментами.
Як впоратися із синдромом відкладеного життя?
✔️Насамперед варто свідомо змінити своє ставлення до життя і приділяти якомога більше уваги моментам, що відбуваються вже і зараз.
Щодня виділяйте хоча б декілька хвилин, аби обдумати свої плани та цілі та кроки для їх досягнення. Запитуйте у себе, чи корисне те, що ви робите зараз, чи це дійсно важливо та чи приносить результати.
Іноді, ви можете відчувати безсилля після перших спроб узяти своє життя під контроль.
Це пов’язано із важкими емоційними переживаннями, страхом невідомого. З цим допоможе впоратися ???? фахівець, який дасть поради, як подолати стан невизначеності та зрозуміти, як повноцінно проживати усі моменти життя.
Телефонуйте ☎️ 0-800-211-444 ☎️ на Гарячу лінію психологічної підтримки МОМ та поділіться своїми переживаннями з професійними психологами. Ми поруч, незважаючи на відстань ☝️
???? Лінія психологічної підтримки працює БЕЗКОШТОВНО та АНОНІМНО з 10:00 до 20:00 без вихідних. Підтримка доступна українською, російською, англійською, арабською та бенгальською мовами.