Вправи на рівновагу важливі для будь-якої людини з ампутацією

Багато людей з ампутацією мають асиметричний тип ходи — часто через те, що протезу приділяється недостатньо уваги. Так під час ходи та стояння у них збільшується ризик неправильного навантаження на інші частини тіла. Саме тому важливо тренувати рівновагу і стояти повною вагою в протезі.
Сьогодні ми ділимося посібником, який буде помічний у цьому. Його випустила громадська організація INGenius спільно з командою Програми реінтеграції ветеранів IREX. Вони переклали та адаптували українською мовою практичні рекомендації для людей з ампутаціями та розробили курс для ветеранів та лікарів. Усі матеріали взяті з доказових наукових джерел.
Тут ти можеш знайти матеріали, які допоможуть тобі проходити реабілітацію та відновлюватися ефективніше. Зокрема, спробуй вправи на рівновагу:
1️⃣Для початку обери легші вправи, які зосереджені на використанні м’язів кукси та опорі — тобі треба буде переміщати вагу зі сторони в сторону та стояти на протезі. Їх можна виконувати щодня — 3-5 хвилин на кожну вправу.
2️⃣Якщо відчуватимеш свій прогрес, то корисними будуть такі 3 вправи — катання м’ячика, відведення ноги з опором та рух над об’єктами. Ці вправи трохи складніші та вимогливіші.
????Переходь за лінком на посібник та дивись опис вправ детальніше: https://bit.ly/3INGd2r
А весь курс та інші рекомендації для людей з ампутаціями дивись тут: http://bit.ly/3It8KKr