Понад 5 тисяч медиків-переселенців працевлаштувалися у місцях тимчасового проживання

Внаслідок повномасштабної війни, розвʼязаної росією, українські медики змушені були виїжджати до більш безпечних областей та шукати інше місце роботи. Механізм забезпечення їх робочими місцями було врегульовано МОЗ ще в перший місяць повномасштабної війни.

Так, облік робочого часу медпрацівника, який тимчасово змінив місце проживання, здійснюється у медзакладі, до якого його направлено. Далі ці дані спрямовують до медзакладу за основним місцем роботи, після чого медик отримує зарплату.

Так, вже 5 167 внутрішньо переміщених медиків скористались можливістю працевлаштуватися у медзакладі іншого регіону.

Серед них: 2 521 лікар, 1 711 фахівців (медичних сестер/братів, акушерів, фельдшерів, асистентів фармацевтів) та 935 технічних працівників.

Найбільше працевлаштованих лікарів та інших професіоналів у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Харківській – 547, Львівській – 284, Дніпропетровській – 219 та Полтавській областях – 152 особи.

Найбільше працевлаштованих медичних сестер та інших фахівців у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Дніпропетровській – 320, Запорізькій – 220, Полтавській – 200 та Харківській областях – 153 особи.

Зазначимо, що збір та узагальнення інформації щодо кадрових потреб у медзакладах кожного регіону проводиться за допомогою інформаційно-аналітичної системи MedData.

У системі інформація щодо кількості внутрішньо переміщених працівників сфери охорони здоров’я розподіляється за професійними групами (професіонали, фахівці, технічні працівники) та формою трудових відносин із закладом охорони здоров’я, зокрема:

– зараховані на основне місце роботи;

– зараховані за сумісництвом;

– виконують професійні обов’язки поза основним місцем роботи, але табелюються за основним місцем роботи.

Ознайомитися з потрібним пакетом документів для працевлаштування в іншому закладі охорони здоров’я для медиків можна за посиланням.

Знайти потрібну вакансію можна на порталі вакансій для медичних працівників.