ТВОЯ КРОВ МОЖЕ ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ

У літні місяці традиційно спостерігається зниження донорської активності. Це призводить до зменшення запасів крові, що неприпустимо в умовах війни.

Тільки наявність сталих запасів крові та її компонентів дає можливість медикам вчасно надавати необхідну допомогу. Це може стосуватися кожного з нас, наших родичів, друзів та знайомих. ????

Не ставте донорство крові на паузу, це питання порятунку життів!

Долучитися до донорства крові може кожен дорослий дієздатний громадянин України, який не має медичних протипоказань. Є різні варіанти як здати кров – виберіть для себе найбільш зручний.

✅ Якщо ви живете у великому місті – зателефонуйте до центру крові свого міста і запишіться на певний день і час.

✅ Якщо ви живете у селі або невеликому містечку, і центри крові від вас далеко – зателефонуйте до найближчої до вас районної лікарні. Ви можете дізнатися, коли виїзна бригада проводитиме забір крові у вашому регіоні.

✅ Якщо вам складно відлучитися від роботи, а серед ваших колег є багато однодумців – організуйте день донора у своєму офісі.

???? Деталі як організувати день донора і запросити виїзну бригаду в офіс – за посиланням: https://utcc.gov.ua/yak-organizuvaty-den-donora-na…/

???? Інформація про відповідальне донорство та відповіді на питання, які можуть виникати при підготовці до здачі крові і після, зібрані на сторінці: https://utcc.gov.ua/tvoya-krov-mozhe-voyuvaty

Зверніть увагу, що в умовах аномальної спеки донор повинен бути добре наводненим, тому рекомендуємо вранці перед донацією вживати достатню кількість води. ????????