В м. Івано-Франківську підведено підсумки Всесвітнього тижня імунізації

Нагадаємо, що імунізація рятує мільйони людських життів і отримала широке визнання в якості одного з найбільш дієвих та ефективних заходів у сфері охорони здоров’я.

Разом з тим, у світі нараховується більше 19 млн. невакцинованих або недостатньо вакцинованих дітей, які піддаються серйозним ризикам потенційно смертельних захворювань.

Всесвітній тиждень імунізації покликаний привернути увагу до колективних дій, які необхідні для захисту кожної людини від хвороб, які можливо попередити за допомогою вакцин. Тема тижня в цьому році закликає громадськість і окремих людей зробити все для розширення охоплення імунізацією на благо всього суспільства.

За тиждень імунізації  в м. Івано-Франківську вакцинацією охоплено:

158 дітей вакциною КПК (від кору, паротиту та краснухи)

76 дітей вакциною АДП, 133 дитини вакциною АКДП, 54 дитини вакциною АДП-М (вакцини, що захищають від дифтерії, правця та кашлюку)

117 дітей вакциною від гепатиту В

163 дитини вакциною ОПВ (вакцина проти поліомієліту).

Наполегливо радимо батькам дотримуватися національного Календаря профілактичних щеплень та зробити своїм дітям щеплення від небезпечних хвороб.

Більше стосовно вакцинації – дивіться у відео нижче.

#ВакциНація#відважнілікарітамедсестри#unicefМіністр охорони здоров’я Уляна Супрун та Посол Канади в Україні Роман Ващук об’єднані та вакциновані ? приймають участь в панелі під час однойменного Форуму 27 квітня для громадських організацій та ініціатив, присвяченого Європейському Тижню Імунізації 2018. Форум організовано Міністерством Охорони Здоров’я України, Дитячим Фондом ООН ЮНІСЕФ та громадською організацією ВакциНація.

Опубліковано ГО "ВакциНація" 7 травня 2018 р.