В міській поліклініці №1 з нагоди Всесвітнього дня боротьби з бронхіальною астмою та днем хворих на алергію проведено семінари для лікарів

30.05.2018 р. в міській поліклініці №1 в рамках проведення Всесвітнього дня боротьби з бронхіальною астмою та дня хворих на алергію, зважаючи на актуальність проблеми,  проведено семінари для лікарів первинної ланки.

Всесвітній день боротьби з астмою (World Asthma Day) – щорічний захід, який проводиться в перший вівторок травня під егідою Глобальної ініціативи по астмі (Global Initiative for Asthma, GINA) за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з 1998 року та відзначається спільно з днем хворих на алергію.

Головна мета заходу – привернути увагу громадськості до проблеми зростання захворюваності астмою, підвищити якість допомоги астматикам і обізнаність людей про це захворювання. Бронхіальна астма та алергія тісно взаємопов’язані між собою. Часто бронхіальна астма є наслідком алергічного захворювання. Згідно з даними ВООЗ, третина населення земної кулі страждає від алергії. Мова вже може йти про неінфекційну пандемію: кожна третя людина на планеті хвора на алергічний риніт і майже кожна десята – на бронхіальну астму.