Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр отримав сучасне реанімаційне обладнання

Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр отримав нове, сучасне реанімаційне обладнання для немовлят, які народилися із різними патологічними станами, вродженою пневмонією, та маловагових діток.

За словами завідувачки відділення інтенсивної терапії новонароджених, Любові Гаркот, тепер Івано-Франківський міський перинатальний центр є єдиним в західному регіоні, де присутнє таке обладнання. Сучасна апаратура дозволить спостерігати за станом дитини, контролює діяльність серця та мозку, інші важливі життєві параметри, що є необхідно для надання адекватної невідкладної терапії при складних ураженнях нервової системи новонародженого маляти. В результаті – зменшення інвалідності, здорові діти.

Директор закладу Сергій Стефанко додає : «Це надзвичайно важливо, що міська влада нам закупила найновіше і високоспеціалізоване обладнання – не лише для надання невідкладної допомоги та лікування, але й для швидкої діагностики невідкладних станів новонароджених малюків”. Окрім нового обладнання для немовлят, в міському перинатальному відбуваються й інші якісні зміни. Також закупено нові ліжка для відділення інтенсивної терапії для породіль, ліжка-трансформери для пологів, ліжечка для новонароджених, пеленальні столики.

Загалом, за словами директора міського перинатального центру Сергія Стефанка в закладі проводяться ремонтні роботи на 3-му поверсі, невдовзі розпочнеться реконструкція приміщень на 5-му поверсі з облаштування реанімаційного відділення для дорослих. На часі заміна близько 100 вікон та двох десятків дверей. У процесі – ремонти санвузлів, системи опалення, заміна освітлення тощо.

Своєю чергою міський голова Руслан Марцінків зазначив: «Зміни є, але хотілося б кращого темпу і більшого обсягу робіт. Я постійно акцентую увагу на двох речах: ремонт закладів охорони здоров’я та закупівля обладнання. Це все має систематично відбуватись в Івано-Франківську. Бо гарні спеціалісти в нас є».

Управління охорони здоров’я вдячне міському голові Руслану Марцінківу, секретарю міської ради Оксані Савчук та депутатському корпусу міської ради, заступнику міського голови-куратору медицини Олександру Левицькому за те, що вперше за десятки років у міському перинатальному центрі відбуваються такі масштабні зміни, системні зміни, довгоочікувані зміни, а лікарі й медсестри готові до впровадження нових апаратів, обладнання, сучасних методів ведення пологів та виходжування маловагових дітей.