В Міському клінічному перинатальному центрі з нагоди Всесвітнього дня недоношених дітей відбулась зустріч батьків та медиків

17 листопада відзначають Всесвітній день недоношених дітей, встановлений Європейським фондом допомоги новонародженим.
Сьогодні в КНП «Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр» вітали передчасно народжених діток. У залі міського перинатального центру зібрались діти різного віку, яких об’єднує одне: всі вони народились передчасно.
Зі святом дітей та батьків привітали: начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко, заступник директора КНП «Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр» з медичної частини Іван Савка та лікарі-неонатологи Марія Гриців, Любов Гаркот….
Діти знайомились між собою, а їхні матері ділились дивовижними історіями порятунку життя власних дітей. Найбільше вразила історія маленької Поліни, яка народилась вагою 690 г і вижила.
Цікаво, що не лише матері пам’ятають лікарів, які допомагали їхнім поспішайликам з’явитись на світ, а й лікарі самі чудово пам’ятають кожну дитину, якій рятували життя.
Дітки показали, що вони такі ж, як і інші: розумні й талановиті. Свої таланти показували, читаючи вірші та малюючи малюнки. Приємно здивував малюнок 12-річного Станіславчика, який зобразив на своєму малюнку пологовий будинок.
Усі учасники свята отримали подарунки.