Відбувся круглий стіл на тему «Не дай СНІДу шанс»

Напередодні відзначення Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, за ініціативи Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Департаменту молодіжної політики та спорту міської ради відбувся круглий стіл на тему «Не дай СНІДу шанс» для представників студентського самоврядування та молодіжних громадських організацій. Участь у роботі круглого столу взяли представники управління охорони здоров’я міської ради, КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги», Обласного Центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом, регіональний представник та координатор Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, ГО «Принцип +», ГО «Спільними зусиллями», ГО «Центр підготовки чемпіонів «Золотий Дракон», Міжнародної антинаркотичної асоціації, Обласної Організації Товариства Червоного Хреста України, БОБФРЦН «Захід шанс», студенти ПНУ ім. В. Стефаника та університету Короля Данила.
Головна мета круглого столу – привернення уваги до проблеми бурхливого розповсюдження ВІЛ-інфекції в Україні, підвищення поінформованості студентської молоді про небезпеку ВІЛ та про можливості попередження інфікування.
В ході обговорення учасники структур, які працюють в даній проблематиці, повідомили статистичні дані щодо осіб, які зареєстровані в Центрі СНІДу; темпи зростання ВІЛ-інфекції в Україні, зокрема в м. Івано-Франківську; шляхи профілактики; адреси установ, де можна пройти тестування на ВІЛ та ін.
Представники ГО розповіли про свою діяльність, переваги здорового способу життя, профілактику негативних явищ в молодіжному середовищі, мотивування молоді щодо проходження тесту на ВІЛ, залучення молоді до змістовного дозвілля.
Результатом круглого столу стало рішення про збільшення кількості профілактичних заходів в навчальних закладах міста; розробка нормативного документа щодо можливості більшого охоплення осіб, які б проходили тестування на ВІЛ; проведення спільних заходів та інформаційно-просвітницьких акцій; висвітлення інформації про ВІЛ/СНІД в соціальних мережах, яким молодь відводить багато часу.